Известие

Collapse
No announcement yet.

ПРОБЛЕМ 1.9 жтд 105

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ПРОБЛЕМ 1.9 жтд 105

Добро утро колеги.
    имам си следната грижа. напоследък от около месец и половина - два колата започна да пуши повече. освен това когато карам на втора например с около 30 км/ч, изведнъж сякаш колата придърпва за около секунда-две, и това го прави постоянно. сменян предавка, нна трета, при движение със съвсем лека газ, същата работа. това го прави на всички скорости без първа - просто си прихълцва от време на време. каква може да е причината и дали има връзка с повечето пушене.
    чудя се дали не е от дроселов клапан, МАП сензор или нещо друго. колата е 2000 год., аз я карам от три години и досега не съм почиствал нищо /дроселова клапа или МАП сензор/. карам я на 99 % с нафта от ОМВ и слагам винаги добавка на Кастрол ТДА. някаква идея.
    Alfa 156 1.9 JTD 105
    Alfa 159 1.9 JTDm 150

Колега, ако не си сменял скоро въздушен и горивен филтър го направи. Провери си и маркучите за картерни газове да нямаш някъде запишбане - най често това става на щуцера мецду дебитомера и турбината.
    Добре е да я закачиш и на диагностика, да видиш дали няма някакви грешки ( дебитомер, грешки по горивната система).
    sigpic
    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Провери си ЕГР-аако не е затапен,затапвай
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

днес уговорих среща на колата с мойстор. смятам да почистим дроселовата клапа. егр не ми е затапен гарантирам, защото аз не съм го затапвал. съмнявам се в италия да го е затапил някой. тази клапа в която се образува нагара,ь ако не се бъркам - дроселова, не съм я почиствал никога, а я карам от 50 000 км. а самата кола по километраж е 158 000.
        ще почистим клапата и ще видим кво ще се случи
        Alfa 156 1.9 JTD 105
        Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Колега провери си и турбо пътища? Ако имаш спукан маркуч има подобни симтоми?
          156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
          KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
          Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
          Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Първоначално публикувано от patro Покажи съобщение
            днес уговорих среща на колата с мойстор. смятам да почистим дроселовата клапа. егр не ми е затапен гарантирам, защото аз не съм го затапвал. съмнявам се в италия да го е затапил някой. тази клапа в която се образува нагара,ь ако не се бъркам - дроселова, не съм я почиствал никога, а я карам от 50 000 км. а самата кола по километраж е 158 000.
            ще почистим клапата и ще видим кво ще се случи
            Твойта кола няма дросел,и по добре се насоете към ЕГР-а да му сложите тапа,ще се учудиш в разликата

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Съжелявам че ползвам темата на колегата,но някой може ли да обясни подробно как точно се затапва ЕГР-а?
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

Първоначално публикувано от atilasl Покажи съобщение
                Съжелявам че ползвам темата на колегата,но някой може ли да обясни подробно как точно се затапва ЕГР-а?
                Ето най-лесният вариант http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...&highlight=egr
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от patro Покажи съобщение
                  Добро утро колеги.
                  имам си следната грижа. напоследък от около месец и половина - два колата започна да пуши повече. освен това когато карам на втора например с около 30 км/ч, изведнъж сякаш колата придърпва за около секунда-две, и това го прави постоянно. сменян предавка, нна трета, при движение със съвсем лека газ, същата работа. това го прави на всички скорости без първа - просто си прихълцва от време на време. каква може да е причината и дали има връзка с повечето пушене.
                  чудя се дали не е от дроселов клапан, МАП сензор или нещо друго. колата е 2000 год., аз я карам от три години и досега не съм почиствал нищо /дроселова клапа или МАП сензор/. карам я на 99 % с нафта от ОМВ и слагам винаги добавка на Кастрол ТДА. някаква идея.
                  На мен това ми прилича на дефектна дюза и/или проблем с високото налягане на нафтата някакъв.
                  Като подадеш рязко газ в движение има ли "причукване" по странно?
                  Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                  Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Дюза

Четох във форума на Фиат за подобен проблем при същия двигател. Май твоите симптоми са същите. Оказа се проблемна дюза
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=40504

Comment

Първоначално публикувано от gopi Покажи съобщение
                      Четох във форума на Фиат за подобен проблем при същия двигател. Май твоите симптоми са същите. Оказа се проблемна дюза
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=40504
                      Нека колегата да отиде на диагностика,и ще се разбере евентуално

Comment

Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщение
                        На мен това ми прилича на дефектна дюза и/или проблем с високото налягане на нафтата някакъв.
                        Като подадеш рязко газ в движение има ли "причукване" по странно?
                        не няма такова нещо. дори доста добре се "изстрелва" според мен. при майстора още не съм я водил, че сих чакам заплата, но съм се настроил съм почистване на разни клапи и след това ще видим
                        Alfa 156 1.9 JTD 105
                        Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Това, че причуква не означава че не върви.
                          Имах предвид дали се чува нещо като "аванс" на бензиновите коли при средни обороти под товар?
                          Заведи я на майстор, пък ше кажеш какво е било
                          Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                          Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

това с почукването като на "аванс" при бензиновите, го забелязах при моята през есента. до сега не съм му обръщал внимание, но явно ще се наложи. почукването се появява наистина при натоварване при на колата, аз го забелязах по баирите на Родопите. ще се ходи и на диагностика, пък ще видим. това с дюзите ще ми отрееже ли главата
                            Last edited by patro; d.m.y г., 17:26.
                            Alfa 156 1.9 JTD 105
                            Alfa 159 1.9 JTDm 150

Comment

Working...
                            X